Jacques Reymond

Gotowana flądra


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Gotowana flądra
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

80 ml sake

¼ szklanki brązowego cukru

60 ml mirinu

80 ml sosu sojowego

2 małe flądry

kawałek kłącza imbiru

pokrojony na cienkie plasterki

drobno posiekana dymka do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj w dużym rondlu sake, mirin, sos sojowy i cukier. Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejsz płomień. Zrób

powrót

Podobne przepisy

Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.