Antonio  Carluccio

Górska zupa z chleba i kapusty


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Górska zupa z chleba i kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser fontina

czerstwy chleb

kapusta włoska

bulion

roztopione masło

 

 

Przygotowanie:


Ser fontina kroimy na małe kawałeczki. Kapustę włoską gotujemy przez około 40 – 45 minut, aż będzie miękka. Odcedzamy kapustę i układamy warstwę na dnie garnka. Garnek powinien zostać wcześniej rozgrzany. Na kapustę kładziemy ser, a potem czerstwy chleb – także w małych kawałkach. Następnie układamy kolejną warstwę kapusty. Potem jeszcze raz ser, chleb, i na koniec ostatnią warstwę kapusty. Całość zalewamy bulionem drobiowym (lub wywarem wegetariańskim). Potem wlewamy na wierzch zupy trochę roztopionego masła i zostawiamy ją na chwilę na ogniu. Na koniec całość trzeba zamieszać.

powrót

Podobne przepisy

Pikantna zupa rybna z pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Muesli z płatkami jaglanymi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.