Antonio  Carluccio

Górska zupa z chleba i kapusty


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Górska zupa z chleba i kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser fontina

czerstwy chleb

kapusta włoska

bulion

roztopione masło

 

 

Przygotowanie:


Ser fontina kroimy na małe kawałeczki. Kapustę włoską gotujemy przez około 40 – 45 minut, aż będzie miękka. Odcedzamy kapustę i układamy warstwę na dnie garnka. Garnek powinien zostać wcześniej rozgrzany. Na kapustę kładziemy ser, a potem czerstwy chleb – także w małych kawałkach. Następnie układamy kolejną warstwę kapusty. Potem jeszcze raz ser, chleb, i na koniec ostatnią warstwę kapusty. Całość zalewamy bulionem drobiowym (lub wywarem wegetariańskim). Potem wlewamy na wierzch zupy trochę roztopionego masła i zostawiamy ją na chwilę na ogniu. Na koniec całość trzeba zamieszać.

powrót

Podobne przepisy

Prosta zupa kalafiorowo-brokułowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Zupa śledziowa z orzechami i jabłkiem na zimno
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Śledzie
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa vichyssoise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.