Bill Granger

Fasolka szparagowa z kukurydzą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fasolka szparagowa z kukurydzą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duża garść zielonej fasolki szparagowej

2 filiżanki ziaren kukurydzy

oliwa

masło

dymka

kilka ząbków czosnku

pół filiżanki wywaru z kurczaka

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać na średnim ogniu oliwę z masłem. Kiedy masło się stopi, wrzucić posiekaną dymkę, czosnek i chwilę podgrzewać. Dodać kukurydzę i fasolkę, wlać wywar z kurczaka. Wymieszać, przykryć i dusić około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.