Bill Granger

Duszona papryka z kozim serem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Duszona papryka z kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka strąków czerwonej słodkiej papryki

kilka ząbków czosnku

kilka łyżek czerwonego octu winnego

oliwa

sól

pieprz

kozi twarożek (lub ricotta albo świeży twarożek z krowiego mleka)

natka pietruszki

kromki pieczywa na zakwasie

 

 

Przygotowanie:


Paprykę przekroić, usunąć białą błonkę i gniazda nasienne. Pokroić w paski. Wrzucić paprykę na patelnię, na średni ogień, dodać pokrojony czosnek, sól i czerwony ocet winny. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 25 minut. Do miseczki wyłożyć twarożek, posypać posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą. Ostudzoną paprykę przełożyć na talerzyk i pokropić oliwą. Podawać z grzankami z pieczywa na zakwasie.

powrót

Podobne przepisy

Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.