Bill Granger

Duszona papryka z kozim serem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Duszona papryka z kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka strąków czerwonej słodkiej papryki

kilka ząbków czosnku

kilka łyżek czerwonego octu winnego

oliwa

sól

pieprz

kozi twarożek (lub ricotta albo świeży twarożek z krowiego mleka)

natka pietruszki

kromki pieczywa na zakwasie

 

 

Przygotowanie:


Paprykę przekroić, usunąć białą błonkę i gniazda nasienne. Pokroić w paski. Wrzucić paprykę na patelnię, na średni ogień, dodać pokrojony czosnek, sól i czerwony ocet winny. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 25 minut. Do miseczki wyłożyć twarożek, posypać posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą. Ostudzoną paprykę przełożyć na talerzyk i pokropić oliwą. Podawać z grzankami z pieczywa na zakwasie.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.