Jennifer  Paterson

Ciasto malinowo-truskawkowe z bitą śmietaną


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasto malinowo-truskawkowe z bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

340 g świeżych lub mrożonych malin

340 g świeżych truskawek

pokrojonych na plasterki

200 g mąki z dodatkiem środka spulchniającego

30 g zmielonych migdałów

¼ łyżeczki soli

200 g masła

2 łyżeczki cynamonu

85 g drobnego cukru

1 roztrzepane jajko

135 ml mleka

1 łyżka dżemu malinowego

30 g cukru-pudru

140 ml śmietany kremówki

sztywno ubitej

 

 

Przygotowanie:


Przesiej do miski mąkę, migdały, sól i cynamon, utrzyj z masłem, a następnie wymieszaj z cukrem. Dodaj roztrzepane jajko i mleko i zrób kruche, delikatne ciasto jak

powrót

Podobne przepisy

Babeczki z owocami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie
Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort daktylowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort Sachera
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Bezowy tort migdałowy z brzoskwiniami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.