Donna Dooher

Ciastka z topioną czekoladą donny dooher


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z topioną czekoladą donny dooher
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masło do posmarowania foremek

2 łyżki (30 ml) kakao

90 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady

90 g niesolonego masła

90 g cukru

2 jajka

2 żółtka

45 g mąki

 

 

Przygotowanie:


Posmarować okrągłe foremki masłem i oprószyć kakao. Roztopić na parze czekoladę i masło.
Ubić jajka, żółtka i cukier, aż będą jasne i puszyste. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać.
Wsypać mąkę, wymieszać. Napełnić ciastem foremki do ½ wysokości. Wstawić na co najmniej 20 min. (a najlepiej na noc) do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Piec 7 – 9 min. Wierzch będzie spękany, boki upieczone, ale wnętrze – półpłynne. Podawać natychmiast z kawowym kremem angielskim.

powrót

Podobne przepisy

Tort wiśniowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta tatin z czerwonej cebuli z tymiankiem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lepkie ciastka imbirowe
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka cytrynowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.