Buddyjski gulasz

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Buddyjski gulasz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g twardego tofu

pokrojonego w 2,5 cm kostkę

olej do smażenia na głębokim tłuszczu

100 g brokułów

końcówki oraz łodygi pokrojone w paski

100 g kapusty pekińskiej

pokrojonej w 2,5 cm paski

1 czerwona papryka

pokrojona w paski

100 g cukini

pokrojonej pod kątem

100 g groszku cukrowego

obranego z łyka

1 łyżka świeżej kolendry

 

 

Przygotowanie:


W woku, frytkownicy, lub zwykłym garnku usmaż tofu na głębokim oleju, tak, żeby nabierało złocisto-brązowego koloru. Osusz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. W garnku wymieszaj składniki na sos. Doprowadź do wrzenia i zacznij wrzucać warzywa. Najpierw brokuły i kapustę pekińską. Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 2 minuty. Dodaj paprykę, cukinię i tofu. Wymieszaj, pogotuj jeszcze chwilę i dodaj groszek cukrowy. Doprowadź do wrzenia i dodaj kolendrę. Gotuj jeszcze przez minutę. Podawaj od razu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.