Delia  Smith

Biszkopt z kajmakiem, owocami i bitą śmietaną


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Biszkopt z kajmakiem, owocami i bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

biszkopt (może być gotowy)

3 banany

masa kajmakowa

krem angielski

bita śmietana

orzechy pecan

 

 

Przygotowanie:


Przekrawamy biszkopt poziomo, smarujemy kajmakiem, kroimy na kawałki, układamy w misce, nakłuwamy nożem i nasączamy Maderą. 3 banany kroimy w plasterki i posypujemy nimi biszkopty. Całość polewamy najpierw sosem toffi, a potem gęstym, domowym sosem angielskim. Na koniec pokrywamy bitą śmietaną i dekorujemy lekko uprażonymi orzechami pecan.

powrót

Podobne przepisy

Tartaletki kawowo-czekoladowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Suflet czekoladowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta cytrynowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Eklerki kawowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Królewska szarlotka z bezą i czekoladowym ganache
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

#nicii

08.12.2011 13:31


CYTUJ

jak zrobić maderę?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.