Bill Granger

Batoniki muesli


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Batoniki muesli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ½ filiżanki płatków owsianych

½ filiżanki zarodków pszenicy

4 łyżki pestek słonecznika

½ filiżanki wiórków kokosowych

½ szklanki płatków migdałowych

4 łyżki ziarna sezamu

suszone owoce (morele

śliwki

rodzynki itp.)

 

 

Przygotowanie:


W rondelku podgrzać mieszając składniki syropu, aż pojawią się bąbelki. W misce wymieszać suche składniki i owoce. Wlać przestudzony syrop, wymieszać. Wyłożyć na blachę, ugnieść dłońmi, zapiekać 50 minut w temperaturze 130 stopni C. Po wyjęciu pokroić na prostokąty.

powrót

Podobne przepisy

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

centi

postów: 2

22.10.2015 13:00

CYTUJ

Jakie składniki na syrop?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.