Bill Granger

Babeczki malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gotowe ciasto kruche lub francuskie

serek mascarpone

bita śmietana

filiżanka cukru

¼ filiżanki wody

maliny

 

 

Przygotowanie:


Upiec spody do babeczek w małych foremkach. Na średnim ogniu gotować w rondelku cukier z wodą przez około 5 minut, tak, aby zaczął się karmelizować i osiągnął konsystencję toffi. Wtedy dołożyć do niego maliny, rozgniecione widelcem. Wymieszać, wyłączyć płomień. Przełożyć do miseczki i zostawić, aby masa ostygła i zgęstniała. Do babeczek nałożyć mascarpone, wymieszany z bitą śmietaną. Na wierzchu ułożyć kilka świeżych malin, polać malinami z cukrem.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto z borówkami i kruszkonką
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.01)tort migdałowy z owocami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.