Bill Granger

Babeczki malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gotowe ciasto kruche lub francuskie

serek mascarpone

bita śmietana

filiżanka cukru

¼ filiżanki wody

maliny

 

 

Przygotowanie:


Upiec spody do babeczek w małych foremkach. Na średnim ogniu gotować w rondelku cukier z wodą przez około 5 minut, tak, aby zaczął się karmelizować i osiągnął konsystencję toffi. Wtedy dołożyć do niego maliny, rozgniecione widelcem. Wymieszać, wyłączyć płomień. Przełożyć do miseczki i zostawić, aby masa ostygła i zgęstniała. Do babeczek nałożyć mascarpone, wymieszany z bitą śmietaną. Na wierzchu ułożyć kilka świeżych malin, polać malinami z cukrem.

powrót

Podobne przepisy

Bezy z brzoskwiniami w syropie i lodami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciastka chaussons aux pommes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miętowy sernik z Ibizy
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.