Delia  Smith

Amerykański dressing z sera pleśniowego


Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Amerykański dressing z sera pleśniowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 dag wyrazistego sera

na przykład Danish Blue

lub Roqueforta

duży ząbek czosnku

łyżeczka soli morskiej

łyżeczka musztardy w proszku

świeżo mielony pieprz

łyżka soku z cytryny

łyżka octu balsamicznego

2 łyżki lekkiej oliwy z oliwek

2 łyżki majonezu

150 ml kwaśniej śmietany

2 posiekane dymki

 

 

Przygotowanie:


Czosnek ucieramy z solą na pastę. Dodajemy musztardę i pieprz. Wlewamy sok z cytryny, ocet, oraz oliwę i starannie mieszamy. W misce łączymy majonez ze śmietaną oraz pozostałymi składnikami dressingu. Na koniec dodajemy dymkę, oraz pokruszony na kawałki ser i mieszamy. Po polaniu sosem zieleniny – posypujemy ją chrupiącymi grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.