Antony Worrall Thompson

82.krewetki po azjatycku z sałatką makaronową


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

82.krewetki po azjatycku z sałatką makaronową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 dużych

surowych krewetek tygrysich

sok i skórka starta z 4 limonek

 

 

Przygotowanie:


Rozkroić krewetki przez środek, rozłożyć i umieścić w misce. Posiekać 2 chili i połowę imbiru. Połowę oleju dolać do przypraw, polać tym krewetki i wymieszać. Umieść krewetki rozcięciem do dołu na rozgrzanej patelni żłobkowanej. Po 2 minutach przewrócić. Polać połową soku z limonki, posypać połową skórki startej z limonek i smażyć 2 minuty.

powrót

Podobne przepisy

Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Młoda ośmiornica z sałatką z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.