Antony Worrall Thompson

78.smażony ryż po kantońsku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

78.smażony ryż po kantońsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75ml oleju z orzeszków ziemnych plus 1 łyżka stołowa

4 rozkłócone jajka ekologiczne

1 ½ łyżki stołowej drobno posiekanego imbiru

4 posiekane ząbki czosnku

1 drobno posiekana

średnia cebula

125g wędzonego

posiekanego boczku

1 łyżeczka cukru

2 łyżki stołowe chińskiego wina ryżowego (shao hsin)

825g ugotowanego ryżu długoziarnistego

1 łyżka stołowa sosu ostrygowego

115g drobno posiekanych w talarki dymek

3 łyżeczki sosu sojowego

½ łyżeczki oleju sezamowego

2 dymki pokrojone drobno w ukośne talarki

60ml jasnego sosu sojowego

½ dużej

czerwonej papryczki chili pokrojonej drobno w ukośne plasterki

 

 

Przygotowanie:


W woku silnie rozgrzać olej z orzeszków ziemn

powrót

Podobne przepisy

Spring rolls z indykiem w sosie barbecue
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pulled pork – wieprzowina długo pieczona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.