Antony Worrall Thompson

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g masła

2 porcje po 175g polędwicy wołowej

rozbite tłuczkiem do grubości 5 mm

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 drobno posiekane szalotki

2 łyżeczki musztardy dijon

1 łyżka stołowa sosu worcestershire

3 łyżki stołowe czerwonego wina

3 łyżki stołowe wywaru wołowego

1 łyżka stołowa brandy

3 łyżki stołowe tłustej śmietany

1 łyżka stołowa drobno posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni rozgrzać 25g masła. Doprawić mięso solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Położyć na gorącej patelni, smażyć 1 minutę po obu stronach. Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu. Zmniejszyć płomień, dodać resztę masła. Dorzucić szalotki, smażyć na ma

powrót

Podobne przepisy

Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Razowe naleśniki z królikiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.