Antony Worrall Thompson

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g masła

2 porcje po 175g polędwicy wołowej

rozbite tłuczkiem do grubości 5 mm

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 drobno posiekane szalotki

2 łyżeczki musztardy dijon

1 łyżka stołowa sosu worcestershire

3 łyżki stołowe czerwonego wina

3 łyżki stołowe wywaru wołowego

1 łyżka stołowa brandy

3 łyżki stołowe tłustej śmietany

1 łyżka stołowa drobno posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni rozgrzać 25g masła. Doprawić mięso solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Położyć na gorącej patelni, smażyć 1 minutę po obu stronach. Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu. Zmniejszyć płomień, dodać resztę masła. Dorzucić szalotki, smażyć na ma

powrót

Podobne przepisy

Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bażant gotowany z selerem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.