Antony Worrall Thompson

55.pieczone buraki z marchewką i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

55.pieczone buraki z marchewką i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g młodych buraków

3 łyżki oliwy z oliwek

230 g marchewki pokrojonej w 3-centymetrowe kawałki

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

2 ząbki czosnku

kilka gałązek tymianku

2 łyżki octu z sherry lub octu balsamicznego

6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin

225 g koziego sera

200 g liści sałaty (różnych gatunków)

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Wyłożyć buraki na blaszkę, wymieszać z oliwą z oliwek, posypać solą i pie

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.