Antony Worrall Thompson

55.pieczone buraki z marchewką i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

55.pieczone buraki z marchewką i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g młodych buraków

3 łyżki oliwy z oliwek

230 g marchewki pokrojonej w 3-centymetrowe kawałki

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

2 ząbki czosnku

kilka gałązek tymianku

2 łyżki octu z sherry lub octu balsamicznego

6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin

225 g koziego sera

200 g liści sałaty (różnych gatunków)

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Wyłożyć buraki na blaszkę, wymieszać z oliwą z oliwek, posypać solą i pie

powrót

Podobne przepisy

Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Czipsy z warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.