Antony Worrall Thompson

38.kurczak pięć smaków z mango


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

38.kurczak pięć smaków z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże mango

6 łagodne papryczki peppadew (można je dostać w słoiku w supermarkecie)

3 łyżki stołowe mango chutney

100g jogurtu greckiego

2 łyżeczki chińskiej przyprawy pięć smaków

2 łyżeczki mąki

sok z ½ cytryny

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

4 piersi kurczaka bez skóry i kości

1 łyżka stołowa oleju słonecznikowego

1 łyżka stołowa miodu

 

 

Przygotowanie:


Rozkroić mango wzdłuż na pół po obu stronach pestki. Obrać i pokroić na duże kawałki.
Połowę mango wrzucić do robota kuchennego, odłożyć równe kawałki. Dodać papryczki peppadew, mango chuntey, jogurt, przyprawę pięć smaków, mąkę i sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielony

powrót

Podobne przepisy

Duszona karkówka po wileńsku podana z grzybowymi czeburekami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Stir fry z kolczocha i wołowiny
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.