Antony Worrall Thompson

21.tradycyjna angielska zapiekanka z wołowiną i cynaderkami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

21.tradycyjna angielska zapiekanka z wołowiną i cynaderkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 300g)

1 żółtko

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać olej na patelni i zrumienić wołowinę, a następnie dodać pokrojoną nerkę. Gdy mięso jest obsmażone, dodać cebule. Gdy cebula zmięknie i się zeszkli doprawić danie sosem Worcester, zalać składniki bulionem, oprószyć mąką i wymies

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.