Antony Worrall Thompson

20.polenta z porami i grillowanym kurczakiem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

20.polenta z porami i grillowanym kurczakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 g masła

4 pory – tylko białe części

posiekane

4 posiekane ząbki czosnku

1 drobno posiekany strąk chilli

1 łyżeczka listków tymianku

1,2 litra bulionu warzywnego

200 g polenty instant

125 ml śmietany kremówki

140 g startego parmezanu

świeżo mielony czarny pieprz

2-4 grillowane kurze udka

 

 

Przygotowanie:


Sto

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.