Antony Worrall Thompson

19.parowany pudding z mikrofalówki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

19.parowany pudding z mikrofalówki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g masła o temperaturze pokojowej

115 g cukru

2 jajka

115 g mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki miodu

garść orzechów pekan

uprażonych i grubo posiekanych

bita śmietana

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i mąkę oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Dokładnie wymieszać składniki. Wysmarować masłem żaroodporną miskę odpowiedniej wielkości i polać

powrót

Podobne przepisy

Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.