Antony Worrall Thompson

19.parowany pudding z mikrofalówki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

19.parowany pudding z mikrofalówki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g masła o temperaturze pokojowej

115 g cukru

2 jajka

115 g mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki miodu

garść orzechów pekan

uprażonych i grubo posiekanych

bita śmietana

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i mąkę oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Dokładnie wymieszać składniki. Wysmarować masłem żaroodporną miskę odpowiedniej wielkości i polać

powrót

Podobne przepisy

Granita Shikanji z cytrynowym crème fraîche
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.