Antony Worrall Thompson

19.parowany pudding z mikrofalówki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

19.parowany pudding z mikrofalówki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g masła o temperaturze pokojowej

115 g cukru

2 jajka

115 g mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki miodu

garść orzechów pekan

uprażonych i grubo posiekanych

bita śmietana

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i mąkę oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Dokładnie wymieszać składniki. Wysmarować masłem żaroodporną miskę odpowiedniej wielkości i polać

powrót

Podobne przepisy

Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.