Antony Worrall Thompson

18.ziemniaki pieczone dauphinoise


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

18.ziemniaki pieczone dauphinoise
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 rozgnieciony ząbek czosnku

masło

450g mączystych ziemniaków pokrojonych cienkie plasterki (King Edward

Golden Wonder lub Desiree)

300 ml kremówki

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Naczynie do

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaczane gratin
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i gorgonzolą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.