Antony Worrall Thompson

14.domowy bulion z kurczaka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

14.domowy bulion z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1.8 kg korpusu kurczaka

pokrojonego na kawałki

2 małe cebule

2 marchewki

2 pory

1 łodyga selera naciowego

3 ząbki czosnku

3 grube łodygi natki pietruszki

2 gałązki tymianku

1 liść laurowy

1 łyżeczka grubej soli

2 goździki

10 ziaren czarnego pieprzu

2 litry wody

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do dużego garnka, doprowadź do wrzenia, zmiejsz ogień i gotuj przez 2-3 godzin, regularnie zbierając szumowiny. Przecedź i używaj od razu, lub odstaw, żeby ostygł i przelej do szczelnego pojemnika. Bulion można zamrozić. W lodówce może stać przez kilka dni.

powrót

Podobne przepisy

Gazpacho
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Minestrone z pesto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół czosnkowy z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.