Antony Worrall Thompson

14.domowy bulion z kurczaka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

14.domowy bulion z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1.8 kg korpusu kurczaka

pokrojonego na kawałki

2 małe cebule

2 marchewki

2 pory

1 łodyga selera naciowego

3 ząbki czosnku

3 grube łodygi natki pietruszki

2 gałązki tymianku

1 liść laurowy

1 łyżeczka grubej soli

2 goździki

10 ziaren czarnego pieprzu

2 litry wody

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do dużego garnka, doprowadź do wrzenia, zmiejsz ogień i gotuj przez 2-3 godzin, regularnie zbierając szumowiny. Przecedź i używaj od razu, lub odstaw, żeby ostygł i przelej do szczelnego pojemnika. Bulion można zamrozić. W lodówce może stać przez kilka dni.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchewkowa – Edyta Kądziela
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze 15
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa pistou
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa-krem z awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.