Antony Worrall Thompson

14.chorizo i fasolka z kolendrą


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

14.chorizo i fasolka z kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g białej fasolki z puszki

przepłukanej

2 surowe kiełbaski chorizo

pokrojonej na grube plasterki

1 łyżka oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

wyciśnięty przez praskę

½ łyżeczki słodkiej papryki

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

2 łyżki świeżej kolendry lub natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż chorizo. Zdejmij kiełbaski z patelni i włóż na nią fasolkę, czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut, ewentualnie dodaj odrobinę wody. Dodaj kolendrę lub natkę pietruszki i wyłóż do miski. Dodaj chorizo i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Cynaderki duszone z puree z marchewki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zawijas drobiowy duszony w pomidorach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Saltimbocca
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.