Antony Worrall Thompson

12.pikantny burger wołowy


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

12.pikantny burger wołowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450g chudej mielonej wołowiny

2 zabki czosnku

wyciśnięte przez praskę

1 łyżeczka ketchupu

1 łyżeczka musztardy

1 jajko

lekko roztrzepane

1 czerwone chilli

drobno posiekane

1 mała cebula

drobno posiekana

2 dymki

posiekane

garść liści bazylii

posiekanych

oliwa z oliwek do smażenia

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszaj, najlepiej rekami: mięso, czosnek, ketchup, musztardę, jajko, chilli i cebulę. Tuż przed smażeniem dodaj do mieszanki bazylię i dymkę, wymieszaj i podziel na cztery części. Rozgrzej oliwę na dużej teflonowej patelni i usmaż burgery. Smaż je po 5-6 minut z każdej strony, obracając tylko raz. Możesz też upiec burgery w piekarniku pod grzałką grilla. Podawaj w bułce z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czipsy z warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

#tebffy

03.05.2012 19:38


CYTUJ

TDLlHE <a href="http://lagkuvixocwb.com/">lagkuvixocwb</a>, [url=http://yvttgdbwdokc.com/]yvttgdbwdokc[/url], http://bemxugvpscpj.com/, http://rlytomssxwvp.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.