Antony Worrall Thompson

12.pikantny burger wołowy


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

12.pikantny burger wołowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450g chudej mielonej wołowiny

2 zabki czosnku

wyciśnięte przez praskę

1 łyżeczka ketchupu

1 łyżeczka musztardy

1 jajko

lekko roztrzepane

1 czerwone chilli

drobno posiekane

1 mała cebula

drobno posiekana

2 dymki

posiekane

garść liści bazylii

posiekanych

oliwa z oliwek do smażenia

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszaj, najlepiej rekami: mięso, czosnek, ketchup, musztardę, jajko, chilli i cebulę. Tuż przed smażeniem dodaj do mieszanki bazylię i dymkę, wymieszaj i podziel na cztery części. Rozgrzej oliwę na dużej teflonowej patelni i usmaż burgery. Smaż je po 5-6 minut z każdej strony, obracając tylko raz. Możesz też upiec burgery w piekarniku pod grzałką grilla. Podawaj w bułce z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sandwicze z bagietki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

#tebffy

03.05.2012 19:38


CYTUJ

TDLlHE <a href="http://lagkuvixocwb.com/">lagkuvixocwb</a>, [url=http://yvttgdbwdokc.com/]yvttgdbwdokc[/url], http://bemxugvpscpj.com/, http://rlytomssxwvp.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.