Antony Worrall Thompson

10.beza z rabarbaru i ricotty


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

10.beza z rabarbaru i ricotty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

110g ugotowanego

przetartego rabarbaru

110 ml bitej śmietany

75 g ricotty

30 g przesianego cukru pudru

2 białka ubite na pianę

110 g cukru

 

 

Przygotowanie:


Wziąć metalowy krążek. Położyć na talerzu. Włożyć do wnętrza rabarbar. Do miski wrzucić ser, bitą śmietanę i cukier puder. Starannie wymieszać. Przełożyć masę na rabarbar

powrót

Podobne przepisy

Trufle czekoladowo-marcepanowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus z winogron
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem kawowy z kardamonem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.