Antony Worrall Thompson

09.granita lemoniadowa


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

09.granita lemoniadowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

175 g cukru

sok i skórka starta z 6 cytryn

1 gałązka trawy cytrynowej

rozgnieciona wałkiem do ciasta

450 ml wody sodowej

 

 

Przygotowanie:


Do rondla wlać 150 ml wody, dodać cukier, skórkę i sok z cytryny oraz trawę cytrynową. Podgrzewać

powrót

Podobne przepisy

Martini różane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl melonowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.