Antony Worrall Thompson

07.beszamel


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

07.beszamel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 ml mleka

1 cebula

1 liść laurowy

2 goździki

6 ziaren czarnego pieprzu

55 g masła

55 g mąki

zmielona gałka muszkatołowa (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Zagotować mleko z ziarnami pieprzu i cebulą, do której goździkami przybiliśmy liść laurowy. Zdjąć z ognia i pozostawić na 20 minut, żeby nabrało aromatu. Na patelni teflonowej roztopić masło, dodać mąkę, wymieszać i smażyć na małym ogniu 5 minut. Gdy zasmażka będzie gła

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.