Antony Worrall Thompson

07.beszamel


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

07.beszamel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 ml mleka

1 cebula

1 liść laurowy

2 goździki

6 ziaren czarnego pieprzu

55 g masła

55 g mąki

zmielona gałka muszkatołowa (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Zagotować mleko z ziarnami pieprzu i cebulą, do której goździkami przybiliśmy liść laurowy. Zdjąć z ognia i pozostawić na 20 minut, żeby nabrało aromatu. Na patelni teflonowej roztopić masło, dodać mąkę, wymieszać i smażyć na małym ogniu 5 minut. Gdy zasmażka będzie gła

powrót

Podobne przepisy

Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.