Antony Worrall Thompson

05.ghoogra


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

05.ghoogra
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g kaszy manny

7 łyżek stołowych masła

120 g cukru

30 g zmielonych migdałów

30 g ziaren białego maku

30 g wiórków kokosowych

¼ łyżeczki zmielonego kardamonu

¼ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej

600 g mąki

200 ml wody

 

 

Przygotowanie:


Przesiać mąkę do miski, wetrzeć palcami 4 łyżki stołowe roztopionego masła. Wlewać stopniowo wodę, aby powstało ciasto. Być może część wody zostanie. Zagniatać ciasto przez minutę, aż będzie gładkie. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić. Na patelnię wrzucić resztę masła, podgrzać na małym ogniu. Nie dopuścić do przypalenia. Gdy jest ciepłe, dorzucić kaszę i powiększyć płomień do średniego. Smażyć, cały czas mieszając 5-10 minut, aż kasza będzie złocisto brązowa. Dodać pozostałe składniki, z wy

powrót

Podobne przepisy

Bułgarsko-tureckie pierogi z mięsem
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Pierogi i pierożki
Pierogi z bobem i ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi z sera ricotta nadziewane serami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.