Antony Worrall Thompson

04. aperitivo di passata


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04. aperitivo di passata
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300m passaty

2 limonki

¼ gałki muszkatołowej

starta

3 szczypty cukru

1 szczypta soli

1 szczypta chilli w proszku

 

 

Przygotowanie:


Do dużej miski dodaj passatę, sok z limonek, gałkę muszkatołową, sól i chilli i dobrze wymieszaj. Schłódź w lodówce. Zmocz brzeg schłodzonej szklanki z zanurz go w cukrze. Nalej napój do szklanki i ozdób plasterkiem limonki. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl truskawkowy bezmleczny
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Ostry koktajl z ostrygami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada ogórkowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.