Antony Worrall Thompson

04. aperitivo di passata


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04. aperitivo di passata
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300m passaty

2 limonki

¼ gałki muszkatołowej

starta

3 szczypty cukru

1 szczypta soli

1 szczypta chilli w proszku

 

 

Przygotowanie:


Do dużej miski dodaj passatę, sok z limonek, gałkę muszkatołową, sól i chilli i dobrze wymieszaj. Schłódź w lodówce. Zmocz brzeg schłodzonej szklanki z zanurz go w cukrze. Nalej napój do szklanki i ozdób plasterkiem limonki. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Drink Kalkuta Mary
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wegański shake
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie
Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bezalkoholowa pinakolada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe lemoniady
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.