Antony Worrall Thompson

03.kokosowy pudding ryżowy z mango, pomarańczami i limonkami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

03.kokosowy pudding ryżowy z mango, pomarańczami i limonkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

55g krótkoziarnistego ryżu

230 ml mleka kokosowego

110 ml mleka

1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy

2 łyżeczki drobnego cukru

1 łyżeczki ekstraktu waniliowego

110 ml śmietany

 

 

Przygotowanie:


Włóż ryż, mleko kokosowe, mleko, skórkę z pomarańczy, cukier i ekstrakt waniliowy do rondla, postaw go na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz gaz, przykryj i gotuj przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia i odstaw, żeby ostygło, cały czas przykryte. Kiedy mieszanka ostygnie dodaj śmietanę i wymieszaj. Nałóż do misek, na wierzch połóż plasterki mango, posyp brązowym cukrem i udekoruj cząstkami limonki.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Crema catalana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.