Antony Worrall Thompson

03.kokosowy pudding ryżowy z mango, pomarańczami i limonkami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

03.kokosowy pudding ryżowy z mango, pomarańczami i limonkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

55g krótkoziarnistego ryżu

230 ml mleka kokosowego

110 ml mleka

1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy

2 łyżeczki drobnego cukru

1 łyżeczki ekstraktu waniliowego

110 ml śmietany

 

 

Przygotowanie:


Włóż ryż, mleko kokosowe, mleko, skórkę z pomarańczy, cukier i ekstrakt waniliowy do rondla, postaw go na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz gaz, przykryj i gotuj przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia i odstaw, żeby ostygło, cały czas przykryte. Kiedy mieszanka ostygnie dodaj śmietanę i wymieszaj. Nałóż do misek, na wierzch połóż plasterki mango, posyp brązowym cukrem i udekoruj cząstkami limonki.

powrót

Podobne przepisy

Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekane maliny z kruszonką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.