Antony Worrall Thompson

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g drobnego cukru

1 łyżka wody różanej

4 brzoskwinie

przekrojone na pół

bez pestek

 

 

Przygotowanie:


Wsyp cukier do rondla, dolej wodę różaną i litr zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Natnij krzyżyk na wierzchu każdej brzoskwini. Włóż je do syropu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmij brzoskwinie i zdejmij z nich skórki. Włóż skórki z powrotem do syropu i gotuj go jeszcze przez 10 minut, aż zredukuje się do połowy. Przecedź i ostudź. Wymieszaj jogurt z miodem i podawaj z pachnącymi wodą różaną brzoskwiniami. Polej wszystko zredukowanym syropem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.019) ananas z kolendrą
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Mus czekoladowy z wiśniami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.