Antony Worrall Thompson

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g drobnego cukru

1 łyżka wody różanej

4 brzoskwinie

przekrojone na pół

bez pestek

 

 

Przygotowanie:


Wsyp cukier do rondla, dolej wodę różaną i litr zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Natnij krzyżyk na wierzchu każdej brzoskwini. Włóż je do syropu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmij brzoskwinie i zdejmij z nich skórki. Włóż skórki z powrotem do syropu i gotuj go jeszcze przez 10 minut, aż zredukuje się do połowy. Przecedź i ostudź. Wymieszaj jogurt z miodem i podawaj z pachnącymi wodą różaną brzoskwiniami. Polej wszystko zredukowanym syropem.

powrót

Podobne przepisy

Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.