Antony Worrall Thompson

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

03.brzoskwinie aromatyzowane wodą różaną i jogurt z miodem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g drobnego cukru

1 łyżka wody różanej

4 brzoskwinie

przekrojone na pół

bez pestek

 

 

Przygotowanie:


Wsyp cukier do rondla, dolej wodę różaną i litr zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Natnij krzyżyk na wierzchu każdej brzoskwini. Włóż je do syropu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmij brzoskwinie i zdejmij z nich skórki. Włóż skórki z powrotem do syropu i gotuj go jeszcze przez 10 minut, aż zredukuje się do połowy. Przecedź i ostudź. Wymieszaj jogurt z miodem i podawaj z pachnącymi wodą różaną brzoskwiniami. Polej wszystko zredukowanym syropem.

powrót

Podobne przepisy

Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.