Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Zraziki pod ciepłą pierzynkąZraziki pod ciepłą pierzynką

dodany 10.08.2013 23:33 przez Stolnik Horeszko

nazwa oryg.: Zraziki

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia arabska

liczba osób: 2

trudność: bardzo trudne

Składniki:
mięso mielone
cukinia
młoda kapusta
czosnek
cytryna
sok żurawinowy
curry
przyprawy do smaku: papryka czerwona, chilli, bazylia,

Przygotowanie:
formować zraziki z mięsa mielonego, doprawić i usmażyć w głębokim oleju. Bazę stanowi tu sok z cytryny, który to dodajemy już przy smażeniu zrazików.
Kolejnym etapem jest przygotowanie pierzynki- posiekaną kapustę i cukinię dusimy wraz z czosnkiem i curry pod przykryciem przez 25 minut.
Na koniec, sos powstały przy smażeniu zrazików wlewamy do głębszego naczynia, kładziemy nasze zraziki, przykrywamy je gorącą pierzynką zaś dzieło uwieńczamy kilkoma kroplami soku z żurawiny, który wspaniale podkreśla smaczek! Polecam!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl