Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Makaron z pieczarkami duszonymi w śmietanie

dodany 17.08.2009 11:15 przez raf

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
1 opak. makaronu np. świderki
500 g pieczarek
125 g śmietany 18%
10 g mąki
sól, peiprz do smaku
trochę masła do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Pieczarki obrać, pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić pieczarki i zmniejszyć gaz. Wymieszać w miseczce śmietanę z mąką tak, aby nie było grudek. Wlać na patelnię z pieczarkami i jeszcze chwilę zostawić na gazie od czasu do czasu mieszając, aby sos nie przywarł do dna patelni. Makaron wyłożyć na tależ, polać gotowym sosem. Udekorować natką pietruszki.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl