Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Chleb w jajku

dodany 17.04.2013 18:27 przez Nati0love

nazwa oryg.: Tost francuski

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia francuska

liczba osób: 3

trudność: łatwe

Składniki:
- chleb 10 kromek(najlepiej twardy)
- jajka 3
- sól
- pieprz
- olej lub masło

Przygotowanie:
Jajka rozbijamy do głębokiego talerza dodajemy soli i pieprzu. Mieszamy. Rozgrzewamy olej lub masło na patelni. Chleb maczamy w jaku z każdej strony i smażymy, aż się zarumieni z każdej strony.
Gotowe! Polecam jeść z ketchupem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl