Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.06.2018

Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+
Barack Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, ...

Warszawa, 11.05.2018

Zielona rewolucja w tajskiej harmonii smaków – Marta Dymek w Tajlandii
Coraz więcej osób wybiera Tajlandię jako wakacyjny cel. Jest to kraj, ...

Warszawa, 22.03.2018

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję
Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i ...

Warszawa, 15.02.2018

Szlifowanie kulinarnych diamentów w 5. sezonie autorskiego reality show Kuchni+ „Czy na pewno umiesz gotować?”
Zaskakujące kulinarne tricki, garść ciekawych porad i mnóstwo zabawnych sytuacji. Andrzej ...

Warszawa, 01.12.2017

Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+
Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver ...

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Aktualności kulinarne

25 maja 2018

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2018

Degustacja win kalifornijskich "Z Kalifornią do stołu" będzie towarzyszyła finałom Mistrzostw Polski Sommelierów już w najbliższą sobotę, 26 maja, w hotelu Regent w Warszawie. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji spośród 22 uczestników konkursu. Degustację organizuje California Wine Institute, strategiczny partner Mistrzostw. Tematem przewodnim są wyselekcjonowane z oferty polskich importerów wina kalifornijskie skierowane do branży HoReCa.

Na degustacyjnych stołach znajdą się białe wina ze szczepów chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc, viognier, zinfandel rose oraz czerwone: cabernet sauvignon, merlot, pinot noir i zinfandel. Wina pochodzą z oferty Mondovino, Wine Avenue, Mielżyński, Cerville Investments, Vininova, Winkolekcja, PWW i Ambra.

Degustacja "Z Kalifornią do stołu" rozpoczyna się o 16.30, a sam finał Mistrzostw Polski Sommelierów o 17.00. Kalifornijskie wina można będzie degustować także w przerwach między wystąpieniami poszczególnych finalistów.

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są:
Cisowianka Perlage http://www.cisowianka-perlage.pl/
California Wine Institute www.discovercaliforniawines.com, facebook/California Wines Polska
Consejo Regulador del Cava http://www.docava.es/
Mondial Assistance http://www.mondial-assistance.pl/
Regent Warsaw Hotel http://www.regent-warsaw.com/pl/

Gości Finału konkursu prosimy o rejestrację na https://mps2018.evenea.pl/
powrót