Czy na pewno umiesz gotować? 5

Aktualności kuchni+

Warszawa, 22.03.2018

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję
Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i ...

Warszawa, 15.02.2018

Szlifowanie kulinarnych diamentów w 5. sezonie autorskiego reality show Kuchni+ „Czy na pewno umiesz gotować?”
Zaskakujące kulinarne tricki, garść ciekawych porad i mnóstwo zabawnych sytuacji. Andrzej ...

Warszawa, 01.12.2017

Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+
Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver ...

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Aktualności kulinarne

13 grudnia 2017

#LekkoInneSwieta w Kuchni+

Czy możliwe są święta bez przejedzenia? Daria Ładocha i David Gaboriaud udowodnią, że jak najbardziej. W dodatku mogą być równie pyszne! Kuchnia+ zaprosiła do wspólnego stołu pięciu influencerów o różnych specjalizacjach, aby zaprezentować im swoje, lekko inne podejście do świąt.

Każdy z nas inaczej się odżywia - zarówno ze względów etycznych, jak i zdrowotnych. Jedni rezygnują z mięsa, inni z nabiału czy cukru, a niektórzy chcieliby po prostu lepiej jeść. Nikomu jednak nie w smak rezygnacja ze świątecznych przysmaków.

Kuchnia+ wraz z Darią Ładochą i Davidem Gaboriaud udowodniają, że nie trzeba całkowicie zmieniać świąt, ani burzyć kulinarnych tradycji, aby przygotować lżejsze wersje tradycyjnych dań. Wystarczą drobne modyfikacje, aby jeść lepiej, zdrowiej, bardziej satysfakcjonująco i tak samo cieszyć się pysznym, świątecznym jedzeniem.

Przy wspólnym stole przekonali się o tym LUKA, Wapniak, Goniaaroniaa, Arczi oraz Czescanna. Jak zasmakowało im lekko inne świąteczne menu? David Gaboriaud przygotował okonia pieczonego w soli podanego z pieczonymi batatami, wędzonego łososia z musem chrzanowym i roladę biszkoptową z musem sliwkowym. Daria Ładocha zaserwowała m.in. proste i pyszne śledzie na ostro z oliwkami i musztardą

powrót