Przepisy na Karnawał

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

13 grudnia 2017

#LekkoInneSwieta w Kuchni+

Czy możliwe są święta bez przejedzenia? Daria Ładocha i David Gaboriaud udowodnią, że jak najbardziej. W dodatku mogą być równie pyszne! Kuchnia+ zaprosiła do wspólnego stołu pięciu influencerów o różnych specjalizacjach, aby zaprezentować im swoje, lekko inne podejście do świąt.

Każdy z nas inaczej się odżywia - zarówno ze względów etycznych, jak i zdrowotnych. Jedni rezygnują z mięsa, inni z nabiału czy cukru, a niektórzy chcieliby po prostu lepiej jeść. Nikomu jednak nie w smak rezygnacja ze świątecznych przysmaków.

Kuchnia+ wraz z Darią Ładochą i Davidem Gaboriaud udowodniają, że nie trzeba całkowicie zmieniać świąt, ani burzyć kulinarnych tradycji, aby przygotować lżejsze wersje tradycyjnych dań. Wystarczą drobne modyfikacje, aby jeść lepiej, zdrowiej, bardziej satysfakcjonująco i tak samo cieszyć się pysznym, świątecznym jedzeniem.

Przy wspólnym stole przekonali się o tym LUKA, Wapniak, Goniaaroniaa, Arczi oraz Czescanna. Jak zasmakowało im lekko inne świąteczne menu? David Gaboriaud przygotował okonia pieczonego w soli podanego z pieczonymi batatami, wędzonego łososia z musem chrzanowym i roladę biszkoptową z musem sliwkowym. Daria Ładocha zaserwowała m.in. proste i pyszne śledzie na ostro z oliwkami i musztardą

powrót