Natura Kuchni Polskiej

Natura Kuchni Polskiej

Wojciech Modest Amaro

Wydawca: Wydawnictwo amarONE

Natura Kuchni Polskiej

Sam autor książki mówi, że w książce łączy dwa podejścia do gotowania nowoczesne, pełne nowych smaków i eksperymentów z zastosowaniem nowych technologii oraz tradycyjne odtwarzając „prawdziwą kuchnię naszych przodków”. „Chciałbym, aby ta książka stała się inspiracją dla tych producentów i konsumentów wykraczających poza masową produkcję wysoko przetworzonej żywności i korzystających z potencjały polskie żywności, która nadal „leży odłogiem” i czeka na swoich odkrywców.” Mówi Wojciech Modest Amaro. Książka ma bardzo nowoczesną formę wzbogaconą pięknymi fotografiami przedstawiającymi dania przyszłości z udziałem polskich produktów wysokiej jakości oraz roślin i ziół, często zapomnianych takich jak. chociażby biedrzeniec, kwiaty lipy, czarny bez czy głóg.

Książki kucharskie "Kuchnia Polska XXI Wieku" oraz "Natura Kuchni Polskiej" zakwalifikowały się do finałowej rundy Gourmand World Cookbook Awards 2010. "Kuchnia Polska XXI wieku" została nominowana w kategorii Nalepsza innowacyjna książka kucharska (Best Innovative Cookbook) a "Natura Kuchni Polskiej" w kategorii Najlepsza książka szefa kuchni i Najlepsza książka kucharska (Best Chef Book/Best Cookbook). Obie książki zwyciężyły w tych kategoriach w naszym kraju, będą też reprezentowały Polskę na ceremonii rozdania nagród - Gourmand World Cookbook Awards, której finał odbędzie się w Paryżu 3 marca 2011.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE