Premiera książki Alaina Ducasse'a

24 października 2016

17 listopada w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbędzie się premiera książki Alaina Ducasse'a pt. "NATURALNIE". Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

W ramach wystawy Textifood Wydawnictwo Dwie Siostry i Instytut Francuski zapraszają serdecznie na premierę "NATURALNIE" - pierwszej wydanej w Polsce książki kulinarnej Alaina Ducasse'a, najsłynniejszego kucharza świata!

Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia - trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. "Dziś - mówi - gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana..."

Alain Ducasse jest idolem wielu kucharzy na świecie, nadszedł czas, by przedstawić go polskim czytelnikom.

Zapraszamy 17 listopada o 18:00 do Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie na rozmowę o autorze, jego gotowaniu i o książce "NATURALNIE", którą poprowadzi Łukasz Modelski, dziennikarz kulinarny, gospodarz audycji "Droga przez mąkę" w radiowej Dwójce. Porozmawia on z Dawidem Balaną - szefem kuchni restauracji Kieliszki na Próżnej i Małgorzatą Mintą - dziennikarką i blogerką kulinarną.

Dawid Balana, jedyny Polak, który skończył prestiżową szkołę gotowania Alain Ducasse Education (i to z najlepszym wynikiem w historii!) opowie o specyfice pracy w restauracjach Alaina Ducasse'a i zdradzi tajniki jego kuchni. Wyjawi też, jak dania zebrane w książce -"NATURALNIE" przyrządza się w warunkach restauracyjnych i które sztuczki szefów kuchni mogą przydać się każdemu z nas.

Małgorzata Minta, która podjęła się gruntownego przetestowania książki "NATURALNIE" we własnej kuchni, opowie o swoich doświadczeniach w przyrządzaniu zawartych w niej dań oraz o specyfice książki na tle rynku wydawnictw kulinarnych.

Wieczór umili nam poczęstunek przygotowany na podstawie dań z książki przez duet Pod Przykrywką i symboliczna lampka francuskiego wina ufundowanego przez restaurację Kieliszki na Próżnej.

W czasie spotkania książka "NATURALNIE" będzie dostępna w specjalnej rabatowej cenie. Zapraszamy!

Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, Sala Skłodowskiej, 4. piętro
czwartek, 17 listopada, godz. 18:00

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej

Festiwal „Jedz Pij Warszawo”

25 i 26 stycznia odbędzie się festiwal „Jedz Pij Warszawo”. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE