oglądaj również w nc+ GO

Tropikalna kuchnia Miguela


(Miguel's Tropical Kitchen), program kulinarny, Australia, 2009, 13 x 30

W Kuchni.tv jeszcze nie było tak gorąco. Teraz za sprawą przystojnego Hiszpana i jego potraw temperatura podniesie się do punktu wrzenia - Miguel Maestre, szef kuchni znany widzom z serii "Męski weekend", zaprasza na swój program "Tropikalna kuchnia Miguela".

Miguel przemierza gorącą Australię i przygotowuje dania, które rozpalają apetyt. Oprócz przystawek, dań głównych i deserów, Miguel proponuje również niesamowite koktajle. W jego menu znajdą się m.in. carpaccio z tuńczyka, sałatka z mango i chilli, ravioli z krewetkami, krokiety z ryby lucjan, gratin z owoców tropikalnych, sorbet z mango czy ananasowe mojito... Na samą myśl o tych frykasach robi się ciepło... Miguel odwiedzi północną część Australii, więc oprócz poznania receptur widzowie będą podziwiać zapierające dech w piersi widoki.

Miguel Maestre w kulinarnym kwartecie w "Męskim weekendzie" był najmłodszym szefem kuchni. Ze swoją smykałką do gotowania, sercem na dłoni, hiszpańskim temperamentem i fryzurą niczym gwiazda rocka zaskarbił sobie sympatię widzów na całym świecie. Lekko zwariowany, młody Hiszpan nazywany jest często "męską Nigellą" - jest przystojny, dowcipny i bardzo utalentowany.

gospodarz programu: Miguel Maestre

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

AMA 6 lat temu

"PACZUSZKI Z KURCZAKA I KAPUSTY'
- mięso mielone z kurczaka 150g
- trawa cytrynowa
- czosnek
- szalotka
- chili
- imbir
- 1 łodyga kolendry
- sos sojowy 2 łyżeczki
- orzechy nerkowca
Liście pozbawić zgrubień, zblanszować ,na koniec 10-15 sek do zimnej wody.Osuszyć
na ręczniku papierowym.
Dobrze wymieszany farsz formować na łyżeczce ,posypać posiekanymi orzechami i zawijać w liściu (najpierw boki do środka )
Układać w parowarze na papierze (? )żeby nie przywarły.
Gotować 4 minuty.
Gotowe pokropic oliwą i sosem sojowym.
Odcinek 2
Pozdrawiam .Zyczę udanego pichcenia.

edyta.szefler 6 lat temu

Myślę, ze mógł być to odcinek 2, albo 3.
To były liście pozbawione już tych białych, twardszych części. Nabierał łyżeczką odrobinę farszu, układał na środku liścia i zawijał najpierw chyba boki do środka, a później górę i dół. Wychodziły małe kieszonki.

simon15007 6 lat temu

Witam. Szukam przepisu najprawdopodbobniej Miguela Maestre z programu Tropikalna ... . Robił on tam takie jakby gołabki. Do zblanszowanych lisci kapusty pekinskiej dodawał farsz wczesniej wymieszany. Zmielone mieso z kurczaka, imbir trawa cytrynowa, chcili, dymka i sos sojowy i cos jeszcze. Nie pamietam takze jak on zawijał farsz w te liscie. Prosze o pomoc w odnalezieniu odcinka albo chociaz nazwy potrawy. Pozdrawiam

Inne programy prowadzącego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE