Zupa z kurczaka (halmeoni)

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z kurczaka (halmeoni)
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół białej kapusty

2 podłużne chili

ciemny sos sojowy

sos mięsny

imbir

3 jajka rozmącone z sosem sojowym

1 duży kurczak

4 marchewki

2 cebule

2 łodygi selera

1 główka czosnku

250 g grzybów shiitake

1 filiżanka świeżego groszku

200 g makaronu soba

ocet

cytryna

dymka

woda

1 łyżka prażonego sezamu



Przygotowanie:

Posiekane seler, marchewki i całego kurczaka włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać posiekane chili, cebulę, imbir, czosnek i grzyby. Gotować na wolnym ogniu przez 1-2 godziny. Zebrać pianę pojawiającą się na powierzchni. Bulion przecedzić i przelać do mniejszego garnka.

Mięso kurczaka oddzielić od kości, a grzyby pokroić w paski.

Bulion zagotować, dodać posiekaną kapustę, grzyby i groszek. Wlać sos sojowy i mięsny. Dołożyć mięso. Dodać makaron i całość ponownie zagotować. Dodać posiekaną kolendrę i zieloną część dymki. Mieszając wlać rozmącone jajka.

Przed podaniem posypać sezamem i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Gazpacho z pomidorów i arbuza
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.