Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

program tv >>

Darren Robertson gotuje na węglach

Darren Robertson Charcoal Kitchen

seria poradnikowa, Australia, 2013, 10 x 30 min

pozycja w rankingu: 280

suma głosów: 514

średnia głosów: 4,90

Gdzie zazwyczaj przygotowuje się jedzenie? Większość ludzi odpowie, że w kuchni. Ale nie Darren Robertson.

Robertson specjalizuje się w przygotowywaniu jedzenia na ogniskach i grillach. Proponowane przez niego potrawy wnoszą sztukę barbecue na zupełnie nowy poziom. W programie prowadzący skupia się na wykorzystaniu świeżych i lokalnych produktów. W poszczególnych odcinkach prezentuje różne rodzaje dań, które każdy z nas może przygotować np. w swoim ogródku.

Robertson to były surfer, który przeprowadził się do Australii z Wielkiej Brytanii w 2001 roku. Swoje umiejętności kulinarne rozwijał przede wszystkim w nagradzanej gwiazdkami Michelin Gravetye Manor. Jest też jednym z ojców sukcesu cenionej kawiarnii Three Blue Ducks.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl