Si King

Żeberka z grilla w glazurze


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Żeberka z grilla w glazurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg żeberek wieprzowych

 

 

Przygotowanie:


Płat żeberek pokroić na pojedyncze żeberka, obgotować we wrzątku, wyjąć z wody, osączyć na papierowym ręczniku, ostudzić. Wymieszać w garnku wszystkie składniki glazury poza skrobią kukurydzianą, zagotować na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do minimum, wlać skrobię, wymieszaną z wodą i chwilę pogotować, aż sos zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, przelać sos do miski. Włożyć obgotowane żeberka do miski, wymieszać, by pokryły się sosem (powinien być na tyle gęsty, by oblepiał żeberka). Przełożyć do płytkiej brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze około 150 stopni Celsjusza przez godzinę. Można też je upiec na średnio rozgrzanym grillu.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Rolada z perliczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierś z kaczki w sosie z miodu pitnego, kasza jaglana z bakaliami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kminkowe ragout z jelenia
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.