Si King

Żeberka z grilla w glazurze


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Żeberka z grilla w glazurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg żeberek wieprzowych

 

 

Przygotowanie:


Płat żeberek pokroić na pojedyncze żeberka, obgotować we wrzątku, wyjąć z wody, osączyć na papierowym ręczniku, ostudzić. Wymieszać w garnku wszystkie składniki glazury poza skrobią kukurydzianą, zagotować na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do minimum, wlać skrobię, wymieszaną z wodą i chwilę pogotować, aż sos zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, przelać sos do miski. Włożyć obgotowane żeberka do miski, wymieszać, by pokryły się sosem (powinien być na tyle gęsty, by oblepiał żeberka). Przełożyć do płytkiej brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze około 150 stopni Celsjusza przez godzinę. Można też je upiec na średnio rozgrzanym grillu.

powrót

Podobne przepisy

Rolada z perliczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety jagnięce w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
Pieczona górka cielęca
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Kolorowa Tortilla - Bartosz Adamek
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.