Agnieszka Kręglicka

Wiosenna zupa z makaronem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Wiosenna zupa z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 l rosołu warzywnego - z kurczaka lub wołowiny

Dodatki

100 g makaronu ryżowego

100 g groszku cukrowego

garść kiełków fasoli mung

ugotowana pierś kurczaka pocięta w paseczki

1/2 pęczka naci kolendry

1/2 pęczka dymki

1/2 pęczka mięty

10 ostrych papryczek marynowanych

1 limonka

sos sojowy, olej sezamowy, sos rybny

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalać gorącą wodą, odstawić, kiedy zmięknie odcedzić i rozłożyć do misek. Przed podaniem do gorącego rosołu wrzucić na chwilę groszek cukrowy i kiełki fasoli. Rozlać do misek. Obok postawić pozostałe składniki, każdy niech dodaje sobie do miski wszystkiego według uznania.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.