Teryna owocowa z serem pleśniowym

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Teryna owocowa z serem pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g sera pleśniowego (roquefort

gorgonzola) o temp. pokojowej

225 g mascarpone

łyżka miodu (ew.)

garść pokrojonych

uprażonych orzechów włoskich

garść pokrojonych pistacji

garść pokrojonych suszonych morel

garść pokrojonych suszonych fig

garść rodzynek

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Wymieszać ręcznie mascarpone z serem pleśniowym, miodem i pieprzem. Wmieszać orzechy i owoce. Popieprzyć. Zawinąć w folię i uformować w terynę. Włożyć do lodówki, żeby masa stężała. Podawać z wiejskim chlebem i krakersami. Ozdobić suszonymi owocami i orzechami.

powrót

Podobne przepisy

Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.