Gary  Mehigan

Szaszłyki jagnięce z grilla


Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Szaszłyki jagnięce z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

3 czerwone papryki

1 ząbek czosnku

3 papryczki chilli bird’s eye

mały pęczek posiekanej natki

mały pęczek posiekanej kolendry

łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego

sól i pieprz

4 plastry jagnięciny

8 gałązek rozmarynu

oliwa z pierwszego tłoczenia



Przygotowanie

Pokroić mięso w kostkę i odstawić. Papryki wstawić do piekarnika, żeby przypiec skórkę. Przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą. Zostawić, aby wystygły. Następnie obrać ze skórki i usunąć nasiona. W mikserze papryki, papryczki chilli, czosnek, natkę pietruszki i kolendrę, kmin rzymski i oliwę zmiksować na gładką masę. Upieczone papryki wyjąć z piekarnika, usunąć nasionka i skórę. Doprawić solą i pieprzem. W masie marynować mięso przez pół godziny. Nabijać kawałki mięsa na gałązki rozmarynu. Piec do miękkości na grillu.









powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.