Agnieszka Kręglicka

Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 pęczki szparagów zielonych

garstka orzeszków piniowych

garstka drobnych wilgotnych rodzynek

1 cytryna

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

oliwa z oliwek

sól

 

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku. Na grillu lub grillowej patelni rozgrzać trochę oliwy i smażyć szparagi, powolutku. Obracać. Powinny lekko zwiędnąć i się zrumienić. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć orzeszki piniowe, dodać rodzynki i po chwili sok z cytryny, sól, pieprz, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Zgrillowane szparagi polać sosem przygotowanym na patelni.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.