Jacques Pépin

(odc.21)zapiekany grejpfrut


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.21)zapiekany grejpfrut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 różowe grejpfruty

4 herbatniki grahamki

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

3 łyżki jasnobrązowego cukru

1 ½ łyżki masła

 

 

Przygotowanie:


Ściąć kawałki skóry z obu stron grejpfruta tak, aby po przekrojeniu stały. Przekroić na pół. Ostrym nożem odkroić cząstki od wewnętrznych błon. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Herbatniki grahama, cynamon, cukier i masło zmiksować w malakserze przez 10-15 sekund tak, aby powstały grube okruchy. Ułożyć połówki grejpfruta na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Rozdzielić posypkę między połówki owoców i lekko przycisnąć. Zapiekać przez 12 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.