Michael  Smith

(odc.130) jabłkowa owsianka z migdałową pianką


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.130)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.130) jabłkowa owsianka z migdałową pianką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Na owsiankę

1 szklanka płatków owsianych

2 szklanki mleka

1 jabłko, pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

2 łyżki płatków migdałowych



Na migdałową piankę

1 szklanka odtłuszczonego mleka

1 łyżka migdałowego masła

1 łyżka brązowego cukru



Przygotowanie owsianki

Płatki, mleko, jabłka, cukier i cynamon wsypać do garnka i zagotować. Gotować do czasu, aż zgęstnieją i staną się kremowe, około 15 minut. Aby zapobiec przywieraniu owsianki do dna, mieszać co 5 minut.



Migdałowa pianka

Mleko wymieszać z masłem migdałowym i cukrem. Mleko ubić na piankę używając odpowiedniej końcówki ekspresu do kawy. Owsiankę nałożyć do 2 miseczek, na wierzch wyłożyć migdałową piankę. Posypać płatkami migdałowymi i podawać.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placek brzoskwiniowo-malinowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czipsy z warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#lgzaims

18.04.2012 12:01


CYTUJ

49zqyU <a href="http://hwspiloaezfw.com/">hwspiloaezfw</a>, [url=http://xhzhesyqwrqj.com/]xhzhesyqwrqj[/url], http://tbthgwgjekfv.com/, http://mugyvhqrqaiu.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.