Michael  Smith

(odc.130) jabłkowa owsianka z migdałową pianką


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.130)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.130) jabłkowa owsianka z migdałową pianką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Na owsiankę

1 szklanka płatków owsianych

2 szklanki mleka

1 jabłko, pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

2 łyżki płatków migdałowych



Na migdałową piankę

1 szklanka odtłuszczonego mleka

1 łyżka migdałowego masła

1 łyżka brązowego cukru



Przygotowanie owsianki

Płatki, mleko, jabłka, cukier i cynamon wsypać do garnka i zagotować. Gotować do czasu, aż zgęstnieją i staną się kremowe, około 15 minut. Aby zapobiec przywieraniu owsianki do dna, mieszać co 5 minut.



Migdałowa pianka

Mleko wymieszać z masłem migdałowym i cukrem. Mleko ubić na piankę używając odpowiedniej końcówki ekspresu do kawy. Owsiankę nałożyć do 2 miseczek, na wierzch wyłożyć migdałową piankę. Posypać płatkami migdałowymi i podawać.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

#lgzaims

18.04.2012 12:01


CYTUJ

49zqyU <a href="http://hwspiloaezfw.com/">hwspiloaezfw</a>, [url=http://xhzhesyqwrqj.com/]xhzhesyqwrqj[/url], http://tbthgwgjekfv.com/, http://mugyvhqrqaiu.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.