Kuchnia+ poleca

przepisy z programów >>

(odc.130) jabłkowa owsianka z migdałową pianką

Przepis z programu Domowy kucharz (odc.130)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania wegetariańskie Dania wegetariańskie, Przekąski Przekąski

składniki i przygotowanie:

Na owsiankę
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka
1 jabłko, pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki płatków migdałowych

Na migdałową piankę
1 szklanka odtłuszczonego mleka
1 łyżka migdałowego masła
1 łyżka brązowego cukru

Przygotowanie owsianki
Płatki, mleko, jabłka, cukier i cynamon wsypać do garnka i zagotować. Gotować do czasu, aż zgęstnieją i staną się kremowe, około 15 minut. Aby zapobiec przywieraniu owsianki do dna, mieszać co 5 minut.

Migdałowa pianka
Mleko wymieszać z masłem migdałowym i cukrem. Mleko ubić na piankę używając odpowiedniej końcówki ekspresu do kawy. Owsiankę nałożyć do 2 miseczek, na wierzch wyłożyć migdałową piankę. Posypać płatkami migdałowymi i podawać.

© Michael Smith

skomentuj przepis >>

#lgzaims

18.04.2012 12:01


CYTUJ

49zqyU <a href="http://hwspiloaezfw.com/">hwspiloaezfw</a>, [url=http://xhzhesyqwrqj.com/]xhzhesyqwrqj[/url], http://tbthgwgjekfv.com/, http://mugyvhqrqaiu.com/