Michael  Smith

(odc.029) sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.029) sos z borówek amerykańskich i syropu klonowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki mrożonych borówek amerykańskich

1 szklanka syropu klonowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

¼ łyżeczki mielonego kardamonu

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do rondelka, delikatnie doprowadź do wrzenia I gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do połowy. Ostudź, przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.