Makaron z sosem bakaliowym

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Makaron z sosem bakaliowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

100 g migdałów

100 g orzeszków piniowych

100 g pistacji

listki z pęczka pietruszki

listki z pęczka mięty

400 g makaronu

oliwa

parmezan

ew. skórka z pomarańczy





Przygotowanie:

Wrzucić bakalie i zioła do robota i zemleć. Proszek ma być drobny, lecz z wyraźną fakturą. Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie. Odlać. Wymieszać w misce z bakaliami (zostawić trochę na przybranie), oliwą, serem i skórką pomarańczową.







UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.





powrót

Podobne przepisy

Tagliatelle z cebulkami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne z rosołem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.