Kinga Paruzel

Krem z kiszonych ogórków


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Krem z kiszonych ogórków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml wody

5 kiszonych ogórków

200 ml wody z kiszonych ogórków

200 ml jogurtu greckiego

1 cebula

1 marchewka

2 ziemniaki

szczypiorek

2 łyżeczki przyprawy z koperkiem

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta cukru

2 łyżki oleju

1 łyżka przyprawy warzywnej

 

Przygotowanie:

Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Na rozgrzane dno garnka wlej olej, wrzuć warzywa i obsmaż je. Całość zalej wodą i gotuj. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i połącz z zupą. Dodaj przyprawę z koperkiem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę niezbyt drobno, tak by móc wyczuć kawałki warzyw. Dolej wodę z ogórków. Dopraw gałką muszkatołową, cukrem aby złagodzić kwaśny smak, i przyprawą. Krem podawaj z jogurtem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Chowder rakowy
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa ziemniaczana z pesto z czosnku niedźwiedziego
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (oddc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.